FMRNt s-a clasificat pe locul 4 la competiția EDEN 2015 - Destinații turistice de excelență cu tema turismul și gastronomia locală
http://turism.gov.ro/marginimea-sibiului-destinatie-eden - detalii aici
Oamenii de la munte


Participarea la festival este, mai întâi de toate, un act cultural.
GASTROFEST este un izvor de apă de la munte, curată, cristalină, plină de har.
Cine vine la GASTROFEST, fie ca expozant, fie ca vizitator, are multe motive să se considere fericit. Aici se întânește cu spiritul muntelui, cu necazurile și bucuriile vremurilor, cu speranțe și așteptări.
Muntele rămâne o resursă energetică în formele cele mai rafinate.
Magia muntelui se regăsește și între resursele alimentare și între produsele artizanale. Oamenii munților sunt calzi, amabili, primitori. Ei se îndârjesc să reziste între vitregiile naturii și vitregiile vieții. Poate nicăieri viața nu este mai grea cala munte. Aici este pământ arabil mai puțin. Aici zilele reci sunt mai multe. Și zilele cu soare sunt mai puține.
Oamenii de la munte nu sunt nici mai buni, nici mai răi decât restul lumii. Dar au în ei un spirit pe care nu îl întâlnești la deal sau la șes. Ei au privilegiul să se situeze mai aproape de Dumnezeu, acolo sus, unde pare a fi acoperișul lumii. Ei văd primii răsăritul de soare și ultimii apusul.
La munte cultura este la ea acasă. În forme conservate mai bune decît în alte locuri. Industrializarea și colectivizarea nu au pervetit-o prea mult și poate fi revitalizată.
Ei sunt acolo sus. Dacă în drumurile noastre facem greșeli și dorim să ne întoarcem la un reper, aesta se găsește apoape invariabil la munte.
Acolo găsești cerul senin, acolo e apa curată, acolo ar putea fi și mediul curat (dacă nu este contaminat de turiști cu deșeuri aruncate neglijent).
Oamenii de la munte coboară mai greu la vale. Iar când o fac aduc un aer de sărbătoare.

Așa este acum la GASTROFEST.

Oamenii de la munte au adus aici o parte din ei, o parte din viața lor. Produsele alimentare, obiectele de artizanat, pe care le oferă vizitatorilor, precum și hainele de pe ei emană o emoție specifică. Ei ne dau ceva prețios din munca și din viața lor.

Veniți să aflați lucruri interesante din viața lor!
Veniți să vă înfruptați din bunătățile pe care ei le prepară cu multă pricepere. Sunt realizate din resurse sănătoase departe de chimicalele care ne-au inundat viața.
Veniți și vă ”încărcați bateriile” cât pentru un an!
Veniți și arătați-le cât de mult în prețuiți și îi apreciați! Ei sunt oameni sensibili și au nevoie de solidaritatea voastră.
Veniți și arătați-le că vă pasă de viața lor! Ei se vor ”încărca energetic” cu aprecierile voastre.
Veniți și bucurați-vă de ceea ce reprezintă ei! Dârzenie, tenacitate, stabilitate...

După ce veți trece pe la GASTROFEST viața voastră va fi mai frumoasă. Greutățile cu care vă confruntați zilnic nu vi se vor părea atât de mari.
Veți avea inspirația unor soluții potrivite și a unor viziuni curajoase. Veți deveni mai buni și mai performați.
Vă veți mări numărul de prieteni și vă puteți planifica vacanțe la munte, mai ales de sărbători. Atunci îi veți cunoaște la ei acasă. Gospodari, ospitalieri și mereu acolo. Ei vă vor aștepta cu ceu au mai bun.
De aceea considerăm că vizita la GASTROFEST este o investiție. Veți (re)găsi o resursă de care vă veți bucura o viață întreagă.

VENIȚI LA GASTROFEST!
Prețuiți-i pe expozanți! Respectați-i!
Vă asigurăm că nu veți pierde nimic.